Over Groen en welzijn

Als natuurgids en bomeninspecteur heb ik de voorbije 25 jaar veel kennis vergaard over het belang van groen voor het welzijn van mensen. Dit is ook een onderwerp waar wetenschappers nog volop mee bezig zijn en regelmatig nieuwe ontwikkelingen publiceren. Dit volg ik op de voet.

Mijn loopbaan was vooral gericht op Public Relations, voorlichting en journalistiek. Ook ben ik al in de jaren '70 begonnen met tekstschrijven voor PR en reclame. Hoewel ik in 2015 met pensioen ben gegaan is copywriting nog steeds 'mijn ding'. Meer daarover lees je op mijn website:
http://www.wimvlekken.nl

Deze blog "Groen en welzijn" en de Facebook pagina Groene ruimte zijn het gevolg van mijn drive om kennis te delen. Zo ontwikkel ik ook een online bomencursus. Daar wordt nog volop aan gewerkt, maar wat al klaar is, staat online. Belangstelling in (stads)bomen? [kijk dan hier]

Je kunt desgewenst het boekje over het nut van bomen voor het welzijn van mensen kopen en je steunt daarmee tevens het werk van Stichting Groen Weert. Wie donateur wordt krijgt het boekje gratis.

Naast deze activiteiten ben ik ook verbonden aan de Stichting Groen Weert. Hier ben ik vooral bezig met het delen van kennis over ecosysteemdiensten. Daarnaast ben ik als bestuurslid regelmatig in overleg met de gemeente over het beleid ten aanzien van openbaar groen.
Eén van onze activiteiten is het adviseren van bedrijven over het toepassen van groen op de werkplek om zo te profiteren van een 15% hogere arbeidsproductiviteit.

Naast deze blog is er ook een (basis) bomencursus. Die vind je hier.