![]() |
Graphic: Pixabay |
Met de huidige methode lukt het niet om kaas en yoghurt te maken die ook echt zo smaakt. Het probleem zit hem in de onvermogen om caseïne-enzymen te fosforyleren (fosfaten toevoegen). Maar dat gaat veranderen.
Deense wetenschappers zijn erin geslaagd om een bepaald type ecoly bacterie wel caseïne met de gewenste fosfaten te laten produceren. Dit gaat dan om één type, één smaak. Er zijn natuurlijk meer koeienrassen die melk leveren, maar ook geiten en schapen, allemaal verschillende smaken. Daar is nog wat werk aan te doen, maar die ene oplossing wordt alvast opgeschaald. Ook dat is een leerproces. Het helpt misschien om die 'namaakkaas' sneller in de winkels te krijgen. Dan doen we eindelijk iets voor al die zielige kalfjes.
Deze blog is een voortzetting van het boek Duurzaam groen en welzijn - Gratis voor donateurs van Stichting Groen Weert. (www.groenweert.nl).
Deel dit bericht met je netwerk via onderstaande buttons.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.